Блог
Як прищепити огірки?
Сьогодні городники широко використовують процедуру прищипування для підвищення родючості овочів та їх стійкості до хвороб та шкідників.
Для чого потрібно прищипування огірків?
Під прищипуванням мається на увазі видалення пагонів, бруньок та вусиків, що знаходяться в верхній частині стебла, використовують для уникнення загущеності огірків та покращення їх родючості.
Переваги процедури
- Зміцнюється коренева система.
- Рослина одержує максимально необхідну кількість поживних речовин.
- Великий та якісний урожай.
- Є можливість вирощувати поза теплицею.
- З’являється стійкість до стресу, грибків та інших шкідників.
- Зменшується потреба у обприскуваннях.
- Збільшується тривалість плодоношення.
Коли треба проводити прищипування?
Прищипування проводиться на молодих саджанцях, коли рослина починає стелитися по землі та має не менше 6 справжніх листків. Час співпадає із підв’язкою та формуванням рослини. Щоб зрізи не почали відразу гнити, проводити варто в теплу суху сонячну погоду.
Як прищипувати?
Головна задача прищипування – це активний ріст бічних пагонів на яких утворюються жіночі, а тому родючі квіти.
Процедуру найпростіше зробити за допомогою секатора – попередньо продезінфікованого.
При першому прищипуванні видаляється верхівка стебла та квіти на основному пагоні.
На наступному етапі прищипують зав’язі, вусики та бічні пагони на висоті 30-40 см, прибирають і маленькі огірочки.
Надалі листки та зав’язі залишаються, видаляються лише бічні пагони, щоб вони не забирали всі сили на свій ріст.
В результаті прищипування має залишитися 5-6 бічних пагонів, які необхідно підв’язати до шпалери.
Якщо при рості вгору рослина починає затіняти свою нижню частину, варто прищипнути декілька пазух листя.
Після такої операції рослина вимагає регулярного поливу теплою відстояною водою, але слідкуйте, щоб вона не потрапляла на поверхню зрізів.