Блог

  • Cад
  • Город
  • Дім
  • Ландшафт
  • Препарати
Крес-салат вдома

Крес-салат вдома

Крес-салат сьогодні користується популярністю не лише завдяки цікавому виду – він дуже простий у вирощуванні. Крім цього, гурмани люблять цю зелень через його цікавий і незвичайний смак з легкою гіркуватістю.

Догляд: посадка, полив, добрива

Крес-салат можна вирощувати цілий рік – і для цього буде достатньо висівати насіння на вологу тканину.

Зазвичай насіння густо сіють у неглибоку ємність, злегка присипають землею та притискають. Вже за два тижні перший збір зрізають ножицями. Рослини не відновлюються, але в міру зрізання зелені насіння підсівають знову.

Проростки для салату можна отримати простіше та швидше. Насіння висипають на вологий фільтрувальний папір або марлю. На третій-шостий день продукт можна додавати до страв.

Догляд за салатом мінімальний: забезпечення гарного освітлення, без додаткового підсвічення, та підтримка температури та рівні +20°С. Полив частий і рясний у спекотну посушливу погоду, інакше швидко утворюватиметься квітконосне стебло, листя стає дрібнішим і грубішим. Продукт вимагає підживлення, тому що вегетаційний період салату малий. Використовують з цією метою сечовину або інше комплексне мінеральне добриво.

Найбільше зелені можна отримати у серпні – від 200 до 500 г із квадратного метра.

Правила зрізання

Перший урожай після посіву можна буде зрізати вже на 2-му тижні, коли рослина досягне 10-12 см заввишки. Зрізані кущики краще використовувати відразу, тому що через добу вони вже втрачають вигляд і починають в’янути. Тому крес-салат потрібно вживати стільки, скільки потрібно за раз.

Зрізати ніжні стебла можна звичайними ножицями. Нижнє листя можна залишати, воно практично не має смаку і має більш грубу текстуру.

Вирощування крес-салату просто – це можна зробити навіть на підвіконні у себе вдома. Ця «вітамінна бомба» не лише додаватиме естетики страві, а й радуватиме очі зеленим острівцем. Тільки пам’ятайте, що надмірне вживання цієї зелені може призвести до головних болів та безсоння, тому фахівці рекомендують споживати не більше 15 г на день.

This site is registered on wpml.org as a development site.