Блог

  • Cад
  • Город
  • Дім
  • Ландшафт
  • Препарати
Розмноження лаванди

Розмноження лаванди

Кожен садівник хоче, аби його сад був не тільки доглянутим, а ще й наповненим багатьма рослинами.

Лавандові кущі – одні з популярних кущів, які саджають на ділянках, адже вони не лише мають приємний запах, а ще й легко розмножуються.

Лаванду можна розмножувати:

1. ЖИВЦЮВАННЯМ

Живцювання можна проводити, як восени, так і навесні. Восени лаванда не витрачає сил на ріст, тому вкорінюється швидше. Процес живцювання краще проводити при плюсових температурах. Після цієї процедури тепла температура має зберігатися близько місяця. Тому процес розмноження варто планувати завчасно. Вважається, що вересень – це найоптимальніший місяць для живцювання, оскільки зберігається потрібний тепловий режим.

Найкраще розмножується лаванда з 2-3-х річних кущів. Для того, аби розмножити лаванду методом живцювання варто підготувати живці довжиною 7-12 см, держак повинен мати 4-7 пагонів. При посадці повністю деревна частина має бути занурена в землю. Перед посадкою в ґрунт, живці слід обробити спеціальним розчином, що буде сприяти наростанню коренів. При виборі місця посадки потрібно надати перевагу сонячній стороні, тому що лаванда – це теплолюбна рослина.

 

2. РОЗПОДІЛ КУЩА

Кущ рослини ділиться на декілька частин, так щоб кожна з частин включала не менше 4-5 стебел. Після поділу лаванда занурюється в яму, ширина якої має бути в 2 рази ширша, ніж її коренева система. На дно лунки потрібно добавити фосфорно-калійну суміш, а зверху яма засипається землею, яка має бути гарно утрамбована, щоб вийшло повітря, і поливається водою.

3. НАСІННЯМ

Найкраще сіяти насіння у відкритий ґрунт:

  • осінню – у регіонах, де теплі зими;
  • весною – у регіонах, де холодні температурні режими.

Посів слід проводити в удобрений та розпушений ґрунт. Якщо він занадто зволожений, то варто додати пісок. Лунки потрібно робити глибиною 3-4 см. На зиму необхідно утеплити рослину, так як вона дуже теплолюбива та при низьких температурах може загинути.

Розмножуйте лавандові кущі правильно і тоді кожен рік Ваша клуба буде зростати!

This site is registered on wpml.org as a development site.