Блог

  • Cад
  • Город
  • Дім
  • Ландшафт
  • Препарати
Які квіти посадити восени?

Які квіти посадити восени?

Час задуматися над зовнішнім виглядом ділянки в наступному році: обрати та посадити квіти, перемістити клумби, щоб освіжити та надати новий неймовірний вид. Деякі садівники навіть піддаються світовій моді та створюють композиції у стилі модерн, хай тек чи дотримуються китайського вчення Фен Шуй.

Переваги осінньої посадки

Якщо ви вже маєте нові ідеї організації квітника, але чекаєте весни, щоб втілити їх у життя, то лише даремно гаєте час, адже:

  • рослини висаджені осінню загартовані та зміцнілі, тому менше хворіють;
  • починають квітнути вже в перший рік вегетації і до того ж раніше на 2-3 тижні ніж зазвичай;
  • навесні талий сніг та весняне тепло допомагає їх краще розвиватися;
  • восени менше шкідників, тому у молодих рослин є всі шанси укорінитися;
  • економиться час для весняних робіт.

Але за осінню посадку будуть вдячні не всі, тому при виборі квітів потрібно переконатися в тому, що вони витримують заморозки та надмірну вологу. Якщо ж у вашому списку є рослини, які не відповідають даним критеріям, залиште для них вільне місце на клумбі та досадіть весною.

Квіти, що висаджуються восени

 

Однорічні

Основне, що потрібно знати про посадку однорічних квітів – це посів насіння в промерзлий ґрунт, щоб не було передчасного проростання. Важливо простежити, щоб насіння не змило осінніми дощами або талими водами.

Ґрунт має бути підготований – перекопаний, внесені добрива, зроблені невеликі борозни під посів.

Які квіти обрати?

Айстри, хризантеми, флокси, кларкії, нігелли, космеї, кукілі, волошка, діморфотека, календула, кохія, лаватера, ехиноцистіс, горицвіт, ешольція, дельфініум.

Багаторічні

Квіти висаджують в злегка промерзлий ґрунт та намагаються здійснити всі посадки до листопада, щоб рослини встигли зміцнитися і наростити кореневу систему на зимівлю.

Які квіти обрати?

Аквілегія, арабіс, гайлардія, тирлич, доронікум, дзвоник карпатський, лаванда, морозник, обрієта, деревій, примула, незабудки, маргаритки, віоли, астильби.

Цибулині

Такі рослини не просто можна, а потрібно висаджувати восени, так як вони потребують періоду холодного спокою.

Важливо дотримуватися глибини посадки, в середньому вона дорівнює трьом розмірам цибулини та якщо погода суха необхідний рясний полив та мульчування.

Які квіти обрати?

Крокуси, нарциси, мускарі, гіацинти, тюльпани, лілії, хіонодокси, півники, фрезії.

Купувати посадковий матеріал найкраще перед самою його посадкою в надійних місцях, перевірених садових центрах та інтернет-магазинах. Обирайте цибулини та насіння без ознак гниття, цвілі та сухості тому, що такий матеріал не проросте.

This site is registered on wpml.org as a development site.