Блог

  • Cад
  • Город
  • Дім
  • Ландшафт
  • Препарати
Способи заморозки зелені

Способи заморозки зелені

Справжні господині знають, як важливо підготувати зелень на зиму. Це дає можливість підживлювати організм необхідними вітамінами та корисними речовинами, коли дістати свіжі та натуральні продукти майже неможливо.

Для чого необхідно заморожувати зелень?

Для заморожування підходить практично будь-яка зелень. Не рекомендується лише використовувати зелену цибулю та салати, тому що вони мають тендітну структуру, яка втрачає вигляд.

 Переваги заморозки зелені:

  • зберігаються вітаміни та якості трав;
  • не втрачається смак та аромат;
  • є можливість компактно зберігати продукти;
  • трави під рукою будь-якої миті.

Як підготувати зелень?

Трави необхідно ретельно промити холодною водою, перебрати та просушити. Якщо планується заморожувати зелену масу пучками, необхідно заздалегідь видалити плодоніжки.

Способи заморожування зелені.

Існує чотири способи заморожування зелені:

  1. Цілими пучками

Цей спосiб пiдходить для подальшого прикрашання готових страв або заварювання чаю. Для цього траву кладуть у харчову плівку, фольгу чи поліетиленовий пакет. У такому вигляді можна заморозити будь-яку траву – від м’яти до кропу. Для зручності рекомендується зберігати окремими пакетами кілька гілочок, щоб за раз використовувати одну порцію зелені.

  1. Нарізану

Заздалегідь подрібнене листя заощаджує час готування. У такий спосіб можна заморожувати одну зелень або підготувати мікс. Тут зручніше зберігати порціями.

  1. Крижаними кубиками

Посічену траву кладуть у форми для льоду і заливають водою. Крижані кубики використовують при приготуванні перших і других гарячих страв. Листя м’яти або меліси, наприклад, можна використовувати в косметичних цілях для обличчя та шиї.

  1. У олії

З додаванням олії морозять пряні трави, що використовуються для ароматизації гарячих страв, в яких олія є важливим інгредієнтом. Це чебрець, естрагон, базилік, чабер, гуньба, стрілки часнику. Спосіб заморозки відбувається ідентично, як з крижаними кубиками, тільки замість води додається олія – рослинна або тепла.

Заморожені трави – ідеальний продукт для заправки супів та інших гарячих страв. Зелень можна додати в соуси та сніданки – її можна використовувати в будь-яких цілях. Головне пам’ятати про важливі правила: розморожувати зелень можна лише один раз і краще зберігати у холодильнику до одного року. Інакше продукти почнуть втрачати свої корисні властивості.

zamorozka

This site is registered on wpml.org as a development site.